Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2018 17:43 - Респект! Полицията свали каските в Свиленград! В очите на мъжете и от двете страни се появиха сълзи http://www.budnaera.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 756 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Респект! Полицията свали каските в Свиленград! В очите на мъжете и от двете страни се появиха сълзи     image

Респект! Полицията свали каските в Свиленград в знак на съпричастност с протестиращите. 

Протести и напрежения имаше в цялата страна през неделния ден. Основните искания бяха за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка „Гражданската отговорност” и данъците за старите коли. 

За близо два часа в ранния следобед днес протестиращите от Хасковска област блокираха  АМ „Марица” на няколко километра от българо-турската граница.

Така на практика недоволните от настоящата социално-икономическа ситуация в страната  изпълниха заканата си за блокада на граничната зона. 

До аутобана протестиращите  стигнаха пеша, след като автомобилите им бяха спрени на пътния възел за ГКПП „Капитан Петко войвода към” Гърция. 

На мястото протестното автошествие, които тръгна рано сутринта от Хасково и към което се присъединиха по пътя хора от Димитровград, Харманли, Любимец и Кърджали, се сля с протеста на Свиленград, който пък тръгна от центъра на пограничния град.

Под звуците на патриотични песни, хората отново издигнаха исканията си.

Протестът иска бъдещето на България да се решава  пряко от народа чрез референдуми. Промяна в изборния кодекс, намаляване числеността на депутатите в НС, са друга част от повдигнатите теми. 

„Добре че младите подеха тази вълна на недоволство.Радваме се, че въпреки лошото време има толкова много хора тук. И аз съм с младите, защото всички искаме благоденствие и свестни заплати, пенсии, за да можем да съществуваме.

Не съм дошла да свалям властта, а само да  изразя мнението си, че искам добруването на народа”, коментира пенсионираната учителка по литература от Свиленград  Стефка Михайлова. 

Протестърите успяха да блокират движението за около половин час на пътния възел, но полицейския кордон не можа да ги удържи и те пробиха върволицата от полицаи. 

Групата продължи до автомагистралата пеш. На самия аутобан хора започнаха да призовават полицаите към подкрепа. И тогава се случи и най-емоционалният момент-полицаите свалиха каските си и  оставиха щитовете на земята. Последваха бурни аплодисменти за хората на реда и възгласи ”Браво, истински българи!”. В очите на мъжете и от двете страни се появиха дори сълзи. 

Съвсем спонтанно няколко от протестиращите тръгнаха към редиците  на полицаите, за да ги поздравят. Някои от протестиращите предадоха трибагрениците, които носеха в ръцете на униформените. 

В резултата на протеста се образуваха километрични опашки от автомобили и камиони и в двете платна на аутобана.

Блокадата беше вдигната малко след 15 часа. 

В понеделник ще има нов протест на плщад "Свобода" в Хасково. Той запоочва в 18 часа, като част от националното шествие, което се готви в София.

Източник: http://epicenter.bg/


*Това са истински БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ,родени от българки и не загубили родовата си принадлежност,националното си достойнство! Дай Боже повече такива и надежда ще има!  Н.М.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703731
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031