Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2015 09:43 - Божидар Димитров срещу хейтърите! На чия страна си?
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 931 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.08.2015 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вие си мислите, че хейтърите се подвизават само из форумите в интернет. Анонимни чекиджии, които се възбуждат от писане на мръсотии по адрес на успели хора.

Да, ама не!

Има и хейтъри, които изливат злобата и мръсотията си без да се крият. Те дори се представят за морални стожери на обществото. Те са обсебили телевизионните екрани, за да обясняват различни процеси и да ни поучават.

Същите ония дето се изявяват по сутрешните блокове – разни антрополози, социолози, културолози, Дичевци, Мичевци, Калиновци и други от сорта.

Които имат обяснение на всичко – от кризата в Близкия изток, през ниската култура на младото поколение, та чак до местните избори в Северна Корея и защо някой си в Биг брадър е голям простак. Тези, които редовно си позволяват да анализират българина, да му поставят етикети, да му създават ниско самочувстие...

Именно тези типове, отгледани в някой вмирисан кабинет на късния социализъм, сега са се заели да оправят българската история. Те искат оставката на шефа на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Дали, защото се и поставил задачата да възстанови базиликата в Плиска или пък, защото поръси с вода от кладенеца в същата базилика Бойко Борисов?

Като се има предвид, че въпросните хейтъри са обучавани с години в интернационализъм, по-скоро го правят заради възстановяването на храма. Единственият построен в тогавашна Европа от дялан камък, най-големият на континента (щеше да остане такъв, ако не го бяха разрушили османците. Ония дето културолозите смятат, че са имали само присъствие тук).

Скучните Дичевци, понеже са и с огромен комплекс за малоценност, не могат да приемат, че България някога е била велика. Не желаят и да има спомен за това. Нещо по-лошо – те не искат да бъдем нормална държава сега, нито в  бъдеще, защото няма да има какво да оплакват, да се вайкат и да въздишат тежко по тв студиата.

Далеч съм от мисълта точно аз да защитавам Божидар Димитров. Неговата биография е достатъчен щит срещу думите на празнодумците, на хората които през живота си не са заковали и един пирон, които ги бива единствено в празните приказки. Достатъчно е да споменем, че Божидар Димитров е в основата на възстановяването на десетки православни храмове, десетки военни гробища. Написал е още толкова книги за българската история, в които обяснява на обикновен език, не на този на префърцунените Дичевци и отвеяни Калиновци, миналото на страната.

Всъщност, само като видиш кои са му враговете на Божидар Димитров, автоматично, без да се замислиш, без дори да си го познавал, ще му симпатизираш.

България, която има над 1000-годишна история само по тези земи, не умее да си популяизира миналото, да го прави достъпно, да печели пари от него. САЩ, с техните два века история имат музейче във всяко градченце, където е стъпал кракът на известен американец. Продават фланелки, чаши, шапки, и каквото се сетите. Американците си обичат историята.

У нас това трудно ще стане, докато има подобни скучни, нихилистично настроени, мързеливи хейтъри!

Деян Михайлов

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 222972
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031