Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2015 17:15 - Черпаци, песни и цици!
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 1150 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.03.2015 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Недейте да четете надолу!
Ако сте от онези, които смятат, че телевизията е средство единствено за убиване на времето и нищо друго, че няма никакъв смисъл в нея да се появяват смислени предавания и филми. Този текст просто не е за вас!
Готвачите са майстори. Един добър готвач като завърти едно хубаво ястие, може да ти достави удоволствие. Обаче пресолихме манджата с тия готвачи! Стига бе! Не ни стигат специализираните кулинарни канали, че изпълнихме и най-гледаното време на националните телевизии с кухненски драми. По единия канал ги учат до готвят, по другия им оправят кухните,  а по третия леят рецепти, на четвъртия не му стига да готвят звезди, ама обикаля по домовете, за да ни готви...на живо.
Продуцентите ни удрят с черпаци по все повече изпразващите ни се откъм мозък глави. Щото едно публицистично предаване, ама направено както трябва, не по скиорски, е твърде скучно из нашите географски ширини. Никой не го гледа. Нямало публика или е назначително малко.
На нас ни дай да размахваме черпаци, да осмърдим ефира с мерудия!
Или пък  чалгичка така да има, ракийка, салатка...че да забравим проблемите, за които ние сме си виновни, но няма кой да ни го каже, защото в кулинарните предавания, по индийските и турските сериали не говорят за такива "негативни неща". Не беше ли чалгата тази, която поизчисти сериозна част от мозъчните клетки на голяма част от населението? Ама, хайде да мислим позитивно. Чуйте и вижте как Азис хубаво пее песните на Лили Иванова и Георги Христов. По-добре от самите оригинали. Дааа! Това е важното!
А последните дебати свързани с кърменето на публични места направо могат да ни наредят на едно от първите места в света по глупозанимание. Те някои вече си се изчукват директно на улицата, ходят голи, правят си нудистки квартали, пък ние чак сега се сетихме да питаме "гражданското общество" дали е редно една майка да кърми детето си на публично място. Че какво по-нормално от това! Сякаш баба ти преди 70 години, като си е вадила цицата да храни майка ти насред полето, сред стотици работещи, им е правила нещо лошо или им е рушила морала.
Като сме загрижени толкова за младите майки и децата, дайте да говорим за това защо раждаемостта е ниска, как да преодолеем този проблем.  Ама пак ще стане негативно, пак изводите ще са неудобни...включително и за "невинния народ", не само за "лошите ни политици". Друго си е да гледаш Манчев да се кара на пропаднал кръчмар и да му дава акъл да си изчисти кухнята на механата.
А пък преди време и за някои хора, книгата си беше развлечението. Не телевизията, нито екрана на смартфона.  Помните ли?
Обаче в тази книга няма черпаци, чалга и цици.
Това го казвам просто ей така...
Извинявайте, ако съм ви прекъснал готварското предаване!
А знаете ли какво ще пее Азис идния понеделник?
Д. Михайлов




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 222983
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031