Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2014 10:52 - Глупави отбори, глупави оправдания, още по-глупав футбол
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.12.2014 10:53


"Левски" загуби от "Черно море" във Варна. Загуби и орева целия свят, защото се оказа, че теренът бил виновен. Те сините не можели да практикуват своя футбол на подобно игрище.
Ако това го бяха казали представители на "Барселона" със сигурност щях да им вляза в положението. Но как да повярвам на хора, които дори нямат собствен стадион? Всъщност, имаха, но сами си го събориха, останаха без пари и сега не могат да го вдигнат отново. Хора, които разчитат на свободни агенти и плажуващи чужденци, за да закърпят отбор, който всички трябвало да зоват "гранд". Хора, които не плащат с по 3 месеца заплатите на играчите си.
Изобщо, темата, която отвориха от щаба на "Левски" и близките им журналисти е много интересна. Тя касае футболът ни като цяло. В него има едни вечно мрънкащи отбори, на които целият свят им е длъжен. Винаги има заговор срещу техните тимове, все някой друг е виновен за собствените им провали.
Представете си, мрънкалниците са именно най-големите галеници - "Левски" и "ЦСКА". Отборът на бившата Държавна сигурност, Народната милиция и Милко Балев, както и тима на Народната армия, винаги са били толерирани по един или друг. И по времето на комунизма, и по времето на демокрацията.
И когато нещата си идват на мястото, когато икономиката проговори, когато стана ясно, че за да си гранд трябва да можеш да плащаш заплати, чак сега се видя истинската същност на "Левски" и ЦСКА. Те са едни организации, свикнали винаги да искат, да им се дава без пари, държавата да им търси спонсорите.
Цялата им несъстоятелност лъсна, когато на сцената се появи "Лудогорец". Без да мрънкат и хленчат, без да протестират срещу държавата с искания да им строи стадион, да им опрощава дългове, хората от Разград си направиха отбора. И той сега е печелившо дружество. Нещо нечувано за нашите ширини - да се печелят пари от футбол.
Колкото повече отбори като "Лудогорец", "Черно море", "Литекс" има в "А" група, толкова по-добре за футбола ни.
Футболът е бизнес.
Той се прави от бизнесмени.
Мрънкачи, сърдитковци и хора с навици от социализма само му пречат!
Деян Михайлов



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 224614
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930