Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 14:29 - Никой не иска да управлява държавата! Никой не иска да носи отговорност
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 1204 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Усещате ли докъде я докарахме - имаме 300 партии, всеки се натиска да ходи на избори, и накрая никой не желае да управлява държавата. 
Умишлено не деля народа от политиците, защото последните са част от този народ. Наши съседи, роднини, приятели, познати лица от екрана, най-обикновени кариеристи и други подобни. Те не са паднали от Марс, нито са ги внесли от Венера.
И след като ние сме преценили точно тези от обществото да ни представляват, значи ще си ги търпим. Ама лошото е, че те май вече не искат и да ни управляват.
Колко време мина от изборите на 5 октомври, а още не е ясно каква ще е тази коалиция дето да води България към светли бъднини. Реформаторите имаха огромно желание да реформират преди вота, да променят съдебни системи, да въвеждат демокрацията наново, ама като им предложили ГЕРБ власт ония отказали. Ще си стоят само в парламента.
Патриотите и те големи войводи преди изборите - ние така ще направим, ние иначе ще сторим, ще седнем на кръгла маса, ама днес...днес не искат и да чуят за министерско кресло.
А Мишо Миков днес се черви пред камерите и извинява, че не може да влезе в коалиция с ГЕРБ, защото щяла да се види странна на избирателите. На тях по-странно сигурно им е било, когато любимата лява партия въведе крайнодесния плосък данък...ама това е една друга тема.
То е ясно, че който поеме кормилото сега ще си изпати. Държавата обаче трябва да се изкара от калта. И някой ще трябва да се нагърби със задачата.
Възможно е дори цели партии да рухнат след управлението. Но жертвата си струва - залогът е България.
Д. Михайлов



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. born - ". . . И след като ние сме пре...
26.10.2014 16:23
"...И след като ние сме преценили точно тези от обществото да ни представляват, значи ще си ги търпим...."
Дали е така, след като 55 % не гласуваха, още 10 % от гласувалите пуснаха невалидни бюлетини /т.е. са против системата/ , а циганите и турците проявиха изключителна избирателна активност. А те са още 15-20 %. И в крайна сметка какво има да се преценява при тези резултати. Хората са отвратени и не искам да си представям какво ще се случи след поредното увеличение на тока. И какво-избори до дупка ? Нямам нищо против, но да не се заплащат от бюджета.
цитирай
2. olivie - Босия го каза:
26.10.2014 17:17
"Г-н Президент, така както сте я подкарали, ще дойде време, когато властта ще се търкаля по земята и никой няма да иска да я вземе". Е, това време дойде. А народа глухо и страшно мълчи /вече 51% от имащите право на глас, без да броим фантомите на ГРАО/ Я сметнете дали има 1млн гласували за "партията, спечелила изборите? Така че стабилността на правителството и държавата отдавна вече не зависи от политиците, а от улицата. И протестите с/у Орешарски ще им се видят като майска монифестация. Като във вица, дето султана хванал вяра за положението на народа не по псувните, а когато взели да пият и за нищо да не мислят... Да чухте някаква стратегическа набелязана цел от партийните ядра за подобряване състоянието на малкия човек /защото наченките на средна класа бяха ликвидирани бавно и системно от всички правителства на прехода/ Време е да се дири сметка за демографската криза, граничеща с геноцид. И ако това не направят именувашите се патриотични формации остава вече единствено сопата. Който вземе властта трябва да преразгледа всички грабителски договори и концесии, да осъди сключилите ги и тогава с получените пари да засвидетелства евроатлантическа ориентация, но не чрез фирмата на Шаламанов, а директно със страните производители. И така едно по едно от главата до краката, а не обратно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 224684
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930