Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2014 15:00 - Хелоуин е по-добре от час по родолюбие!
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 1059 Коментари: 2 Гласове:
0



Тия от Патриотичния фронт не ми вдъхват доверие. Някои от тях нямат никакъв шанс да ми заприличат на патриоти, особено като знам, че допреди 3 месеца се гушкаха с проекта на Пеевски - Никито Бареков.
Пиша всичко това, за да не бъда обвинен, че съм им адвокат. Щото се оказа, че идеята за час по родолюбие в училище била тяхна. Една добра идея, която със сигурност не се е родила за първи път в главата, нито на Каракачанов, нито на Симеонов. За тази на Слави Бинев не съм сигурен...
Чувал съм, че навремето, преди да дойдат добрите комунисти, с чиято помощ сме изнасяли домати по цял свят, имали сме силен спорт, ама и концентрационни лагери, нашите деди пеели химна преди учебните занятия.
Това в днешно време би се видяло абсурдно на мнозина. Други, най-вече работещи по фондации с богато финансиране, биха го нарекли и "фашизъм". Затова и не ме учуди, че часът по родолюбие срещна такъв отпор в социалните мрежи. Народът не иска да чува за родолюбие, нито за патриотизъм.
Така е, защото 45 години ни обясняваха колко е лошо да обичаш родината си. Толкова лошо, че днес вече осъзнато не ти дреме за нея. Станал си истински интернационалист. Плачеш за СССР и бай Тошо, кифлата от 5 стотинки, ама те мързи да изчистиш пред входа си, да сложиш ред в собствената си кочинка. 
Друг е въпросът, че като видиш днешните патриоти, тези от партиите имам предвид, може да ти се доповръща. Стената на бъдещето българско училище би се срутила, ако на нея поставят портрет на Левски и такъв на Волен, един до друг. Нали и двамата се водят патриоти? Брадата на Ботев ще падне от снимката, ако сложат в съседство портрет на Расате, ама не Владимир Расате!
Иначе би било хубаво да се учи родолюбие в училище. Дето се вика, да накараш детето да осъзнае, че тази държава е негова, да му внушиш, че поляната под тесарата не бива да се цапа, че плащането на данъци е нещо нормално, ще си изпълнил мисията.
Тези, които смятат, че часът по родолюбие е нещо вредно и тъпо, да помислят на какво учат децата си като им организират партита за Хелоуин, обличат ги в костюми на черепи, надяват им тикви по главите.
Тиквеният маскарад идва и си отива, ама родолюбието крепи държавата.
Ако ви е мила, де!
Д. Михайлов



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. injir - Е, да. Този празник е натрапен, но в ...
25.10.2014 15:03
Е,да. Този празник е натрапен, но в БГ-то обичат празниците... А родолюбието си съществува въпреки натрапниците.
цитирай
2. alexs - Е то все пак добре че си има патрио...
25.10.2014 15:17
Е то все пак добре че си има патриотични партии че ми писна да ми говорят за европейски ценности то комунистите не бяха толкова досадни със своя интеранционализъм
Видяхме че доникъде не стигнахме с тези европейски ценности Европейските ценности не могат да заменят християнските ценности ....нито патриотизма
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 223545
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930