Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2013 12:53 - Варна получи незабравим коледен „подарък“! Областният управител не е Дядо Коледа
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
0



В петък, минути преди края на работния ден в деловодството на Административния съд във Варна, областният управител Иван Великов е внесъл обжалване на решенията от последното заседание на Общинския съвет. Подобно обжалване не на отделни решения, а на цялата сесия, е прецедент във Варна, пише сайтът varnautre.bg.
По-важните решения от сесията преди 2 седмици бяха приемането на актуализацията на бюджета за 2013 г., преименуването на области с турски имена в околностите на града, намаляването на такса смет, на туристическата такса за 5-звездните хотели, на данъка за автомобилите, припомня още варненският сайт.
Май никой не може да си обясни действията на господинът Великов. Дали покрай Коледа нещо се е активирало в него и е решил да направи незабравим подарък на варненци? Или пък Корабът Майка – настоящата тройна коалиция, която го назначи, му прати факс с инструкции? Защото някои хора ги е яд, че във Варна, се правят опити за постигане на нещо добро.
Така стана и с прословутите нови автобуси, които въпреки изрядността на общината висяха на косъм до последно…всъщност висяха на благоволението и един подпис от управляващите, които дълго го бавиха и чак когато се вдигна пушилка решиха да кажат „да“. Иначе можеха да си мълчат като комунисти на разпит докато мине срокът, проектът се провали, и местната общинска администрация обере негативите на обществото.
Може пък Великов да се наслаждава на красивите имена на някои местности във Варна като „Боклук тарла“ и „Баир баши“, и затова не иска подмяната им с български. Затова да обжалва решението човечецът. Все пак ДПС са част и от тази тройна коалиция. Трябва да има „заедност“, както казваше един мъдрец и завършен философ.
Не знам какво става, но не е лошо да се припомни на губернатора, че постът му не е шега работа, нито детска игра. И от сръдните и популизма на сегашните управляващи може да пострадат стотици хиляди варненци. Да страдат хотелиери с висок данък, бизнесът да губи пари. Това вълнува ли го Великов?
ЕЛА ТУК



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 224511
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930