Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2013 16:18 - БСП ще ни плаща ипотечния кредит?!
Автор: dmm Категория: Новини   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
1



Отдавна се знае за популистката същност на БСП. Тази партия има много остриета, на които силата им е в приказките, а не в действията. БСП е способна да обещае всичко – от 1000 лева пенсия до безплатен ток.
Министърът на икономиката Драгомир Стойнев обаче мина всички граници. Ето какво обяви той пред медиите: „БСП поема отговорност да направи законодателни промени, за подпомагане на хората с едно жилище, които не могат да плащат ипотечните си кредити.“ (Цитатът е на Дарик). Според министър Стойнев политиката на диалог, която той налага ще доведе до краен резултат, от който всички да бъдат доволни и да не се стига до ситуация, в която хора да остават на улицата.
Браво, би казал всеки, преди да прочете по-внинателно текста.Опиташ ли се да разбереш нещо от думите на Стойнев, ще се затрудниш. В тях няма нищо конктретно. Всъщност, какво иска да каже лирическия герой Стойнев? Че банките ще ни опростят кредитите? Че може да вземаме кредит и да не си плащаме вноските? Или пък министърът, БСП и експертите наоколо ще ни поемат месечните такси към банковите институции?
Нека да си кажем истината без грам популизъм – като човек с ипотечен кредит съм наясно, че „вината“ за тегленето на кредита си е изцяло моя. Никой не ме е карал на сила да го правя. Никъде не пише, че е задължително да теглиш кредит и да влизаш в банка. Банките не са социални заведения. Като си взел пари назаем си длъжен да ги върнеш. Може да звучи грубо, но е факт.
Ако министърът иска да помага на народа да си плаща по-лесно кредита, нека създаде среда, в която бизнесът да работи спокойно, да създава блага, да дава големи заплати на хората. По този начин те ще си внасят редовно месечните вноски за кредита.
А иначе е много лесно да мечтаем как някой идва с магическа пръчка и ни опрощава всички дългове, после вземаме нов кредит и пак ни го опрощават. То това даже не са и мечти, това е червен популизъм. Первезна форма на комунизъм!
Такива са нашите управници! Хранят ни с опасни илюзии.
Деян Михайлов
razmislibg@abv.bg



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dmm
Категория: Новини
Прочетен: 224786
Постинги: 196
Коментари: 106
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930